Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων και την υποστήριξη της εκπαιδευτικού κας Αργύρη Παναγιώτας, Μαθηματικό του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, οργανώνουν τέσσερεις ενημερωτικές και επιμορφωτικές συναντήσεις επαγγελματικού προσανατολισμού, όπου γονείς και μαθητές ενημερώνονται από ειδικούς, διασταυρώνουν τις απόψεις τους και εμπλέκονται βιωματικά σε ειδικά εργαστήρια.

Η δράση απευθύνεται και σε μαθητές – γονείς άλλων γυμνασίων και λυκείων της περιοχής.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-2nd event-final

Ανακοίνωση
poster1

Μείωση αριθμού εισακτέων σε σχολές ΑΕΙ

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Παιδείας, για δραστική και άμεση μείωση των θέσεων σε σχολές των ΑΕΙ, δυο μόλις μήνες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής καταδικάζει την απόφαση αυτή. Παράλληλα ενημέρωσε την Ένωση Γονέων Ν. Σμύρνης για κοινή επιστολή από όλα τα Λύκεια του Δήμου. Παρόμοιες κινητοποιήσεις και επιστολές διαμαρτυρίας έχουν αποσταλεί από πολλούς συλλόγους γονέων σε όλη την Ελλάδα.

Στην προσπάθεια αυτή εντάσσεται και η δημιουργία του ιστοχώρου από γονείς https://goneis3p.wordpress.com, στον οποίο καλούνται όλοι οι γονείς των οποίων τα παιδιά θίγονται από τη μείωση του αριθμού των εισακτέων, να την επισκεφτούν, να διαβάσουν την διαμαρτυρία και να ψηφίσουν θετικά με σκοπό την ανατροπή της.

Αναρτήσεις στα ηλεκτρονικά μέσα για το θέμα:

http://www.skai.gr/news

http://www.ethnos.gr

http://www.kathimerini.gr

http://www.alfavita.gr

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ “ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: ΑΞΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ”

Η Διεύθυνση του Σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων του Πρότυπου Λύκειου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, σας προσκαλούμε στην ανοιχτή εκδήλωση με θέμα:

“Εθελοντισμός: Αξίες & Δικαιώματα.  Η προσφορά του εθελοντή δότη αιμοποιητικών κυττάρων στον άνθρωπο”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το απόγευμα στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Λέσβου 4, Ν. Σμύρνη

Πρόσκληση_Εθελοντισμός Αξίες και Δικαιώματα-Αφίσα διαφάνεια

Η πληροφορία προέρχεται από τον επίσημο ιστότοπο του Λυκείου: http://evangeliki.gr/ανακοινώσεις 

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Ενημερωτική συνάντηση για την εκδρομή στην Ιταλία

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς των μαθητών της Β’ Λυκείου που θα συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία.

Ο Διευθυντής

 

Η πληροφορία προέρχεται από τον επίσημο ιστότοπο του Λυκείου: http://evangeliki.gr/ανακοινώσεις

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε η παράταση της προθεσμίας  για την υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις  ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Έτσι, η προθεσμία για την υποβολή της εν λόγω Αίτησης-Δήλωσης παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017.

Επιπρόσθετα οι υποψήφιοι παλαιοτέρων ετών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές  Εξετάσεις,  θα πρέπει προς διευκόλυνσή τους να προσκομίσουν τη Βεβαίωση Πρόσβασης ή Βεβαίωση Συμμετοχής στην οποία αναγράφεται ο κωδικός αριθμός υποψηφίου.

Από τη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων, Τμήμα Α΄

Η πληροφορία προέρχεται από τον επίσημο ιστότοπο του Λυκείου: http://evangeliki.gr/ανακοινώσεις